Treceți la conținutul principal

Ce îți recomand în martie de la Herg Benet


Niciodată nu se zbat mai mult editurile să ofere reduceri peste reduceri ca-n luna martie, atunci când fiecare se întrece pe sine în oferte la care chiar nu poți rezista. Probabil că ne știu pe noi, femeile, drept ființe care nu se abțin de la ceea ce-și doresc. Așa că în luna mărțișorului beneficiem de reduceri de 45% la cărțile scrise de femei pe care le comandăm de pe site-ul editurii în intervalul 1-8 martie.


Eu vă recomand 5 cărți pe care le-am citit sau le voi citi în perioada următoare din buchetul frumos de cărți scrise de femei pe care ni-l oferă Herg Benet până pe 8 martie. Cartea se află deja la a II-a ediție, iar eu sunt atât de obsedată de ea poate și pentru că nu am apucat încă să o citesc integral. Însă din ce am frunzărit pe profilul autoarei și-n preview-ul editurii, e o carte minunată, absolut minunată, așa cum îmi dă și Anda impresia, admirând-o din umbră pe Facebook. Pare cel mai bun om din lume, iar cartea trebuie să fie pe măsură.Pentru că e luna iubirii de după luna iubirii (eh, februarie și martie sunt făcute numai să te bălăcești în miere), recomand iubirea atipică din Păpușile, povestea a două fete extraordinare și simpatice care nu sunt deloc așa cum și le-ar dori ceilalți. E o carte care-ți dă curajul de care ai nevoie pentru a nu te împiedica de limitele absurde ale celorlalți. Măcar asta avem de învățat de la ele, dacă nu altceva: să fim liberi, să fim cine suntem!Pentru că e cea mai nouă carte a autoarei și există șanse să nu o fi citit încă, dar și pentru că mi-e tare dragă. Și pentru că, la fel ca în cazul celorlalte cărți scrise de Petronela, fiecare îți prezintă o față cu totul nouă e eului liric sau a naratorului, dar și o cu totul altă Petronela, mereu reinventată, mereu interesantă. Și care te intrigă - face parte tot din farmecul ei, crede-mă! În plus, coperta asta e atât de mișto!N-am citit-o încă, dar nu e timpul pierdut. Corina Ozon e pe val - deja de multă vreme, tentațiile ei sunt cel puțin la fel de cunoscute ca amanții. Și în vreme ce autoarea pare să se adreseze unei anumite categorii (a se vedea și proiectul ei cu 35+), tot mai mulți cititori foarte tineri se arată impresionați de cărțile ei. Trebuie să fie ceva cel puțin interesant în această ecuație. Iar eu îmi propun să aflu ce anume.E ca și cum te-ai uita la Las Fierbinți, varianta upgrade-uită. E foarte, foarte amuzantă și în același timp îmbină umorul rezultat din situații banale, la îndemână, cu umorul cu referințe culte, literare. Și e un mix bun, de invidiat. Poate m-am uitat prea mult la serialul anterior menționat, dar aș putea să jur că secretara Alinei Pavelescu e o Dalida autentică.


Prețurile cărților aflate în această promoție pornesc de la 11 lei, iar reducerea nu se aplică și cărților aflate deja în alte promoții, cum sunt cele cu prețuri de 4.9 sau 9.9 lei. Mai multe cărți la prețuri prietenoase găsiți pe site-ul editurii, aici

Postări populare de pe acest blog

Nu mă subestima, hani. O să mă știi de undeva!

O știți și voi pe Petronela Rotar, da? O știți de la TV, ați citit-o pe acestblogdenervi , dar o știți de (alt)undeva? Pentru că eu o știu din câteva locuri în care cartea O să mă știi de undeva m-a dus sau m-a readus. 
Vreau să scriu cât pot de bine despre ea pentru că mi-a vorbit nespus de frumos, clar și răspicat, uneori dur, alteori cu un glas de mamă care-ți dă părul după ureche.

Patricia Lidia: „Mulți nu înțeleg că, de fapt, cititul nu e hobby, ci stil de viață.”

Când îți faci timp, îți place să stai de vorbă cu oameni de la care ai ce învăța, de la care nu ai cum să consumi non-informație și care, poate, te vor motiva pe tine și pe ceilalți. Patricia Lidia, pe care cred că o știți din multe locuri, despre care veți afla în cele ce urmează, este un astfel de om luat la întrebări despre tot ce face pentru ea, pentru comunitate și pentru oameni în general.
Muncă, Asociația Bastionul ArtLitTim, cluburile de lectură de la Penitenciarul Timișoara, scris, citit mult, copil mic, Asociația Ador Copiii. Când și cum poți să le faci pe toate? Ai cumva un planner zilnic pe care-l respecți cu sfințenie sau cum funcționezi? Vai, cât îmi place să mă laud despre cât de organizată sunt! :) măcar e adevărat și se observă din câte activități MĂ LAUD că fac! Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană pragmatică, organizată. Mă folosesc din plin de resursele tehnologiei moderne ca să reușesc să fac în 10 ore cât alții în 24. Nu sunt eu cea mai bună și harnică …

Marcica Belearta despre poeziile pentru văduve: „M-o enervat un fost. Și uneori actualul. Și-un iepure”

Pe Laura Florescu n-o știți, dar deja multă lume a auzit de Marcica Belearta, pseudonimul Laurei, cea care a scris Poezii pentru văduve, carte apărută la finalul lui 2016 la editura Herg Benet. 
Despre ea n-am voie să vă spun că mănâncă pui vii de focă, dar trebuie să știți că locuiește în Câmpulung Moldovenesc, la dracu-n praznic, alături de bunica sa (căreia îi ascunde că și-a făcut tatuaj fain cu Totoro). 
S-a născut în 1979 la Iași, a studiat Electrotehnica și e IT-st autodidact. E gamer care a jucat tot ce se poate juca și recomandă League of Legends. A văzut toate filmele și serialele care se pot vedea, a și tradus filme și recomandă Snowpiercer-ul tradus de ea.