Treceți la conținutul principal

Ce îți recomand în martie de la Corint


La fel ca majoritatea editurilor, și Corint are promoții special gândite pentru cititoarele înfocate. Și pentru partenerii lor, care au de unde alege variante de cadouri pentru doamne cu costuri mici, dar cu impact mare, garantez eu. Ca să nu dați greș, vă recomand 5 cărți pe care le puteți lua luna aceasta de la Corint cu o reducere de 50%. Practic, în loc să-ți iei obișnuitele 5 cărți pe care le doreai, adaugi și cele 5 recomandări ale mele, așa că iei 10, dacă tot ai făcut economie. Sau cel puțin așa funcționează matematica mea... și probabil a multor cititori.


Vă prezint mai jos un top cu ce mi-aș lua eu acum de la Corint dacă ar fi să dau timpul înapoi și să nu fi citit minunățiile astea, dar și ce intenționez să citesc în perioada următoare, astfel:


Dacă n-ai citit cartea asta (se poate oare așa ceva?), o recomand repede și degrabă. E una dintre acele cărți care împletește magistral dozele potrivite de superstiție, încălcare a regulilor, limitare și dorința de a supraviețui, dar și necesitatea de a ști adevărul și crimele care se fac în numele acestuia, un concept care ucide la fel de ușor ca acela de credință, de exemplu. 


Am citit-o cu atât de mult timp în urmă încât nici nu-mi mai amintesc povestea în sine, însă știu și acum impresiile pe care mi le-a lăsat. O carte delicată și feminină și care, dincolo de orice, mi-a dat o stare de bine unică și irepetabilă - iar de atunci știm că am mai citit câteva sute de cărți. Nici măcar una n-a reușit să mă facă să mă mai simt așa.


Probabil că majoritatea oamenilor se prefac când nu se arată interesați de asemenea aspecte ce țin de viața intimă a altora. Dar să fim sinceri, chiar așa e? M-aș hazarda puțin și-aș spune că suntem dependenți de dedesubturile oricărui fapt. Pentru că așa suntem și punct. Iar despre sexualitatea romanilor nu se vorbește atât degeaba; cât din ceea ce se întâmpla în dormitoarele lor mai poate ține astăzi de tabu?


Este printre cele mai cunoscute fețe regale din istorie, dar asta se datorează în primul rând istoriei ei personale controversate. Grace Kelly, actrița-prințesă care a strălucit în fiecare dintre cele două ipostaze într-un mod fascinant. Iar dacă nu v-am convins, încercați filmul despre viața ei în care rolul principal e jucat de frumoasa Nicole Kidman.

5. Magonia, Maria Dahvana Headley

Primul volum din seria Magonia are o descriere absolut incredibilă. Și după ce John Green a deschis apetitul tinerilor cititori (dar nu numai) pentru cărțile care tratează teme serioase, cum ar fi boala și moartea, Magonia este exact ce-ți trebuie pentru a rămâne în temă, dar și pentru a-ți rupe sufletul bucăți-bucățele cu fiecare pagină întoarsă, așa cum știm că ni se întâmplă tuturor la un moment dat. 

Mai multe promoții și oferte găsiți pe site-ul celor de la Corint, aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Invazia psihică ce nu se oprește la prima țigară aprinsă - „Omul duplicat”, José Saramago

Omul duplicat , cartea portughezului José Saramago, caută să îşi impună originalitatea.  Este o carte aparent ostilă pe care ajungi să o consumi cu aviditate şi care te face să rămâi perplex. Are dimensiunile unei invazii psihice căreia nu i te poţi opune; un thriller care nu se opreşte nici la prima ţigară aprinsă după ce ai citit-o.

Experimentul „Fluturi”

Mă știți, sunt librar. Citiți regulat Jurnalul de librar de pe Serial Readers , acolo unde mai scriu și câte o recenzie atunci când nu povestesc despre detaliile vieții dintr-o librărie. Ei, tocmai locul de muncă m-a făcut să încep să citesc o carte care era pe primul loc pe lista cu „niciodată” - da, funcționez și pe bază de prejudecăți uneori - și anume Fluturi de Irina Binder. Pentru că toată lumea se isterizează cumplit pentru apariția celui de-al treilea volum, iar eu am răspuns de câte 200 de ori pe zi în ultima săptămână la întrebarea „aveți Fluturi ?”. foto: Anna Antal

Povestea de iubire care nu se termină niciodată - Frédéric Beigbeder, „Oona & Salinger”

Înainte de a decide să citesc Oona & Salinger   (editura Trei, 2015), mă tot plângeam că nu am întâlnit recent o carte care să mă captiveze în totalitate, care să mă smulgă din realitatea mea și să mă ia prizonieră, închizând bine ușa-n urma mea și aruncând cheia în ceva gaură neagră. Oona & Salinger a fost ACEA carte. foto: Anca Zaharia