Treceți la conținutul principal

Ce îți recomand în martie de la Corint


La fel ca majoritatea editurilor, și Corint are promoții special gândite pentru cititoarele înfocate. Și pentru partenerii lor, care au de unde alege variante de cadouri pentru doamne cu costuri mici, dar cu impact mare, garantez eu. Ca să nu dați greș, vă recomand 5 cărți pe care le puteți lua luna aceasta de la Corint cu o reducere de 50%. Practic, în loc să-ți iei obișnuitele 5 cărți pe care le doreai, adaugi și cele 5 recomandări ale mele, așa că iei 10, dacă tot ai făcut economie. Sau cel puțin așa funcționează matematica mea... și probabil a multor cititori.


Vă prezint mai jos un top cu ce mi-aș lua eu acum de la Corint dacă ar fi să dau timpul înapoi și să nu fi citit minunățiile astea, dar și ce intenționez să citesc în perioada următoare, astfel:


Dacă n-ai citit cartea asta (se poate oare așa ceva?), o recomand repede și degrabă. E una dintre acele cărți care împletește magistral dozele potrivite de superstiție, încălcare a regulilor, limitare și dorința de a supraviețui, dar și necesitatea de a ști adevărul și crimele care se fac în numele acestuia, un concept care ucide la fel de ușor ca acela de credință, de exemplu. 


Am citit-o cu atât de mult timp în urmă încât nici nu-mi mai amintesc povestea în sine, însă știu și acum impresiile pe care mi le-a lăsat. O carte delicată și feminină și care, dincolo de orice, mi-a dat o stare de bine unică și irepetabilă - iar de atunci știm că am mai citit câteva sute de cărți. Nici măcar una n-a reușit să mă facă să mă mai simt așa.


Probabil că majoritatea oamenilor se prefac când nu se arată interesați de asemenea aspecte ce țin de viața intimă a altora. Dar să fim sinceri, chiar așa e? M-aș hazarda puțin și-aș spune că suntem dependenți de dedesubturile oricărui fapt. Pentru că așa suntem și punct. Iar despre sexualitatea romanilor nu se vorbește atât degeaba; cât din ceea ce se întâmpla în dormitoarele lor mai poate ține astăzi de tabu?


Este printre cele mai cunoscute fețe regale din istorie, dar asta se datorează în primul rând istoriei ei personale controversate. Grace Kelly, actrița-prințesă care a strălucit în fiecare dintre cele două ipostaze într-un mod fascinant. Iar dacă nu v-am convins, încercați filmul despre viața ei în care rolul principal e jucat de frumoasa Nicole Kidman.

5. Magonia, Maria Dahvana Headley

Primul volum din seria Magonia are o descriere absolut incredibilă. Și după ce John Green a deschis apetitul tinerilor cititori (dar nu numai) pentru cărțile care tratează teme serioase, cum ar fi boala și moartea, Magonia este exact ce-ți trebuie pentru a rămâne în temă, dar și pentru a-ți rupe sufletul bucăți-bucățele cu fiecare pagină întoarsă, așa cum știm că ni se întâmplă tuturor la un moment dat. 

Mai multe promoții și oferte găsiți pe site-ul celor de la Corint, aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ziua în care am fost arhivar

Până acum ceva vreme exista Jurnal de librar pe Serial Readers, ceea ce înseamna că lucram ca librar. După cum se poate deduce din ultimul jurnal, nu mai sunt librar. Așa că am căutat alt job, am găsit, am fost o zi la muncă și o singură zi va rămâne în analele istoriei cu mine arhivar (mă rog, un fel de funcționar în domeniu, pentru că n-am diplomă pe care să scrie că-s arhivar incontestabil).
Partea tragi-comică este că mereu am plecat de la un job nasol la unul mai fain, mereu a fost progres, mereu mai bine, deși niciodată perfect, pentru că perfecțiunea nu există blabla. Acum a fost încoronarea regresului. Meritam coroniță pe bune.

Marcica Belearta despre poeziile pentru văduve: „M-o enervat un fost. Și uneori actualul. Și-un iepure”

Pe Laura Florescu n-o știți, dar deja multă lume a auzit de Marcica Belearta, pseudonimul Laurei, cea care a scris Poezii pentru văduve, carte apărută la finalul lui 2016 la editura Herg Benet. 
Despre ea n-am voie să vă spun că mănâncă pui vii de focă, dar trebuie să știți că locuiește în Câmpulung Moldovenesc, la dracu-n praznic, alături de bunica sa (căreia îi ascunde că și-a făcut tatuaj fain cu Totoro). 
S-a născut în 1979 la Iași, a studiat Electrotehnica și e IT-st autodidact. E gamer care a jucat tot ce se poate juca și recomandă League of Legends. A văzut toate filmele și serialele care se pot vedea, a și tradus filme și recomandă Snowpiercer-ul tradus de ea.

Cartea care m-a făcut să mă întreb dacă o merit

Laureat alPremiului Nobelpentru literatură în 1998, ateu convins și autor tradus în nu mai puțin de 25 de limbi, portughezulJose Saramago vine cu stilul său narativ, cu blocuri compacte de text,  fără schimb de replici, fără divagaţii, dar cu simboluri, să ne lase o altă idee asupra  lumii.