Treceți la conținutul principal

Primăvară literară internațională la editura Herg Benet


Nu poate exista ocazie mai bună pentru a anunța colaborarea dintre Irrefutabilis și editura Herg Benet decât acum, când deja putem vorbi cu și mai mult respect despre Herg Benet: după ce vreme de 6 ani a susținut cu toate forțele autorii români, acum editura se concentrează și pe publicarea unor traduceri așteptate de publicul cititor din România. Din ce am văzut pe Facebook la capitolul reacții, lumea este încântată și așteaptă cu nerăbdare traducerile ce apar în 2017.
În prima jumătate a anului viitor vor apărea primele volume din noile colecții, printre care: Passport (dedicată exclusiv literaturii contemporane), TeenFiction de la Cărțile Arven (literatură fantasy și SF pentru tineri) și Speculativ, tot de la Cărțile Arven (cele mai noi titluri din sfera science fiction și fiction).

La sfârșitul lunii aprilie va apărea primul volum al seriei Monsters of Verity: This Savage Song de Victoria Schwab (tradus de Flavius Ardelean), un fantasy urban axat pe o dualitate care se dispută constant într-un oraș divizat și plin de monștri.

În traducerea Laurei Nureldin va apărea Anomalies, în colecția TeenFiction. Cartea este o distopie cu un subiect interesant ce promite să devină și la noi un fenomen din categoria Hunger Games sau The Maze Runner. Abia aștept să o citesc!

În colecția Passport apare The Good Girl, un roman de Mary Kubica ce o pune pe Cristina Nemerovschi în fața publicului și în postrura de traducător - așteptăm cu interes să vedem cum îi iese traducerea acestui thriller psihologic! În aceeași colecție și de același traducător apare My Heart and Other Black Holes, scrisă de Jasmine Warga - un roman despre obsesii și moarte.

Flavius Ardelean va traduce, tot pentru colecția Passport, Here and Gone, de Heylen Beck - și aici sunt foarte curioasă, mai ales că descrierea cărții sună excelent: o femeie își ia copiii și fuge cu ei de partenerul abuziv, dar totul îi devine potrivnic când mașina pe care o conduce este oprită de poliție.

Colecția Speculativ debutează cu o traducere de Alexandru Voicescu, editorul Herg Benet: The Long Way to a Small Angry Planet, scrisă de Becky Chambers, remarcată de critici încă de la debut și cu un amalgam de lumi extraterestre, refugiați și nave spațiale.

Așadar, așa arată primăvara literară la editura Herg Benet: mult mai multă culoare, aer exotic, diversitate și oferte pentru gusturi și pasiuni variate. Despre toate acestea și despre alte apariții literare notabile aflați de pe Irrefutabilis!



Postări populare de pe acest blog

Marcica Belearta despre poeziile pentru văduve: „M-o enervat un fost. Și uneori actualul. Și-un iepure”

Pe Laura Florescu n-o știți, dar deja multă lume a auzit de Marcica Belearta, pseudonimul Laurei, cea care a scris Poezii pentru văduve, carte apărută la finalul lui 2016 la editura Herg Benet. 
Despre ea n-am voie să vă spun că mănâncă pui vii de focă, dar trebuie să știți că locuiește în Câmpulung Moldovenesc, la dracu-n praznic, alături de bunica sa (căreia îi ascunde că și-a făcut tatuaj fain cu Totoro). 
S-a născut în 1979 la Iași, a studiat Electrotehnica și e IT-st autodidact. E gamer care a jucat tot ce se poate juca și recomandă League of Legends. A văzut toate filmele și serialele care se pot vedea, a și tradus filme și recomandă Snowpiercer-ul tradus de ea.

„Anomalii” sau ce se întâmplă când lumea pe care o știm e înlocuită malefic

Îmi plac distopiile. Îmi plac posibilitățile post-apocaliptice. Îmi place să-mi imaginez worst case scenario pentru că eu cred că, mai devreme sau mai târziu, tot ajungem acolo. Chiar acolo, la varianta cea mai rea dintre toate cele posibile.
Nu vreau să amintesc acum de convingerile mele paranoide, nu vreau să mă leg de coaliții, de prevestirile din Povestea Slujitoarei, de exemplu, sau de cele din Oryx și Crake sau din O mie nouă sute optzeci și patru sau din atâtea altele, care-n ultimii ani parcă se materializează în fața ochilor noștri cu o rapiditate mai mare decât cea cu care ai spune: „ce naiba s-a întâmplat cu drepturile omului?”.
Anomalii, apărută în 2017 la Herg Benet, e despre speranțele și așteptările oamenilor, mai ales cele ale adolescenților, toate acestea versus realitatea în fața căreia se trezesc, de cele mai multe ori siderați, îngroziți să afle că sunt altfel decât credeau. În acest caz, într-o lume post-dezastru, supraviețuirea înseamnă supunere și acceptarea orbea…

Ziua în care am fost arhivar

Până acum ceva vreme exista Jurnal de librar pe Serial Readers, ceea ce înseamna că lucram ca librar. După cum se poate deduce din ultimul jurnal, nu mai sunt librar. Așa că am căutat alt job, am găsit, am fost o zi la muncă și o singură zi va rămâne în analele istoriei cu mine arhivar (mă rog, un fel de funcționar în domeniu, pentru că n-am diplomă pe care să scrie că-s arhivar incontestabil).
Partea tragi-comică este că mereu am plecat de la un job nasol la unul mai fain, mereu a fost progres, mereu mai bine, deși niciodată perfect, pentru că perfecțiunea nu există blabla. Acum a fost încoronarea regresului. Meritam coroniță pe bune.