Treceți la conținutul principal

Primăvară literară internațională la editura Herg Benet


Nu poate exista ocazie mai bună pentru a anunța colaborarea dintre Irrefutabilis și editura Herg Benet decât acum, când deja putem vorbi cu și mai mult respect despre Herg Benet: după ce vreme de 6 ani a susținut cu toate forțele autorii români, acum editura se concentrează și pe publicarea unor traduceri așteptate de publicul cititor din România. Din ce am văzut pe Facebook la capitolul reacții, lumea este încântată și așteaptă cu nerăbdare traducerile ce apar în 2017.
În prima jumătate a anului viitor vor apărea primele volume din noile colecții, printre care: Passport (dedicată exclusiv literaturii contemporane), TeenFiction de la Cărțile Arven (literatură fantasy și SF pentru tineri) și Speculativ, tot de la Cărțile Arven (cele mai noi titluri din sfera science fiction și fiction).

La sfârșitul lunii aprilie va apărea primul volum al seriei Monsters of Verity: This Savage Song de Victoria Schwab (tradus de Flavius Ardelean), un fantasy urban axat pe o dualitate care se dispută constant într-un oraș divizat și plin de monștri.

În traducerea Laurei Nureldin va apărea Anomalies, în colecția TeenFiction. Cartea este o distopie cu un subiect interesant ce promite să devină și la noi un fenomen din categoria Hunger Games sau The Maze Runner. Abia aștept să o citesc!

În colecția Passport apare The Good Girl, un roman de Mary Kubica ce o pune pe Cristina Nemerovschi în fața publicului și în postrura de traducător - așteptăm cu interes să vedem cum îi iese traducerea acestui thriller psihologic! În aceeași colecție și de același traducător apare My Heart and Other Black Holes, scrisă de Jasmine Warga - un roman despre obsesii și moarte.

Flavius Ardelean va traduce, tot pentru colecția Passport, Here and Gone, de Heylen Beck - și aici sunt foarte curioasă, mai ales că descrierea cărții sună excelent: o femeie își ia copiii și fuge cu ei de partenerul abuziv, dar totul îi devine potrivnic când mașina pe care o conduce este oprită de poliție.

Colecția Speculativ debutează cu o traducere de Alexandru Voicescu, editorul Herg Benet: The Long Way to a Small Angry Planet, scrisă de Becky Chambers, remarcată de critici încă de la debut și cu un amalgam de lumi extraterestre, refugiați și nave spațiale.

Așadar, așa arată primăvara literară la editura Herg Benet: mult mai multă culoare, aer exotic, diversitate și oferte pentru gusturi și pasiuni variate. Despre toate acestea și despre alte apariții literare notabile aflați de pe Irrefutabilis!Postări populare de pe acest blog

Nu mă subestima, hani. O să mă știi de undeva!

O știți și voi pe Petronela Rotar, da? O știți de la TV, ați citit-o pe acestblogdenervi , dar o știți de (alt)undeva? Pentru că eu o știu din câteva locuri în care cartea O să mă știi de undeva m-a dus sau m-a readus. 
Vreau să scriu cât pot de bine despre ea pentru că mi-a vorbit nespus de frumos, clar și răspicat, uneori dur, alteori cu un glas de mamă care-ți dă părul după ureche.

Patricia Lidia: „Mulți nu înțeleg că, de fapt, cititul nu e hobby, ci stil de viață.”

Când îți faci timp, îți place să stai de vorbă cu oameni de la care ai ce învăța, de la care nu ai cum să consumi non-informație și care, poate, te vor motiva pe tine și pe ceilalți. Patricia Lidia, pe care cred că o știți din multe locuri, despre care veți afla în cele ce urmează, este un astfel de om luat la întrebări despre tot ce face pentru ea, pentru comunitate și pentru oameni în general.
Muncă, Asociația Bastionul ArtLitTim, cluburile de lectură de la Penitenciarul Timișoara, scris, citit mult, copil mic, Asociația Ador Copiii. Când și cum poți să le faci pe toate? Ai cumva un planner zilnic pe care-l respecți cu sfințenie sau cum funcționezi? Vai, cât îmi place să mă laud despre cât de organizată sunt! :) măcar e adevărat și se observă din câte activități MĂ LAUD că fac! Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană pragmatică, organizată. Mă folosesc din plin de resursele tehnologiei moderne ca să reușesc să fac în 10 ore cât alții în 24. Nu sunt eu cea mai bună și harnică …

Marcica Belearta despre poeziile pentru văduve: „M-o enervat un fost. Și uneori actualul. Și-un iepure”

Pe Laura Florescu n-o știți, dar deja multă lume a auzit de Marcica Belearta, pseudonimul Laurei, cea care a scris Poezii pentru văduve, carte apărută la finalul lui 2016 la editura Herg Benet. 
Despre ea n-am voie să vă spun că mănâncă pui vii de focă, dar trebuie să știți că locuiește în Câmpulung Moldovenesc, la dracu-n praznic, alături de bunica sa (căreia îi ascunde că și-a făcut tatuaj fain cu Totoro). 
S-a născut în 1979 la Iași, a studiat Electrotehnica și e IT-st autodidact. E gamer care a jucat tot ce se poate juca și recomandă League of Legends. A văzut toate filmele și serialele care se pot vedea, a și tradus filme și recomandă Snowpiercer-ul tradus de ea.